WinZip 8.0

Inhoud van de cursus

Winzip is één van de vele compressieprogramma's die er bestaan. Winzip bestaat al ruim 10 jaar. Het programma is dan ook gebruiksvriendelijk en bevat zeer veel mogelijkheden. Hoog tijd dus om een cursus te maken voor de beginnende computergebruiker. Met deze cursus Winzip 8.0 kan je eindelijk je bestanden inpakken en comprimeren.

PDF-bestand, gebruik Acrobat Reader Titelpagina (14 kB)
Elke cursus heeft een frontpagina.
PDF-bestand, gebruik Acrobat Reader Inhoud (32 kB)
Elke cursus heeft een inhoud.
PDF-bestand, gebruik Acrobat Reader Woord vooraf (13 kB)
Waarom is deze cursus geschreven?
PDF-bestand, gebruik Acrobat Reader Inleiding (73 kB)
Zippen, unzippen, inpakken en uitpakken zijn allemaal begrippen die gelanceerd worden wanneer je spreekt over comprimeren van computerbestanden. Dit hoofdstuk geeft een overzicht van een aantal belangrijke compressietechnieken en verklaart eveneens deze vaak voorkomende begrippen.
PDF-bestand, gebruik Acrobat Reader De eerste stappen met WinZip (2.011 kB)
Hoe installeer je WinZip? Hoe start je WinZip? Hoe maak je een archiefbestand en welke instellingen zijn daarbij mogelijk? Dit hoofdstuk geeft je een antwoord op al deze vragen dankzij de verschillende opdracten en oefeningen.
PDF-bestand, gebruik Acrobat Reader Zipbestanden gebruiken (1.263 kB)
Openen van een archiefbestand, een overzicht van de inhoud van een archiefbestand, bestanden in het archief bekijken en unzippen van archiefbestanden zijn enkele van de onderwerpen die in dit hoofdstuk aan bod komen. Enkele speciale zaken zoals de Checkout en de Favorieten worden hier ook al besproken.
PDF-bestand, gebruik Acrobat Reader WinZip Wizard (2.501 kB)
In dit deel leer je aan de van de WinZip Wizard om bestanden in- en uit te pakken. Daarnaast leer je ook hoe je een bestand kan updaten.
PDF-bestand, gebruik Acrobat Reader Extra's: doe meer met WinZip (848 kB)
WinZip kan meer dan alleen bestanden in- en uitpakken. Je kunt een snelkoppeling op je bureaublad zetten, een zipbestand kopiëren, een zipbestand verplaatsen en een zipbestand een andere naam geven. Je kunt eveneens een zelfuitpakkend bestand en een beveiligd bestand maken. Elke optie die je niet in een ander hoofdstuk kan terugvinden, zal je hier terugvinden.
PDF-bestand, gebruik Acrobat Reader Configuratie van WinZip (548 kB)
WinZip kan je behoorlijk aanpassen naar je eigen wensen. Je bepaalt welke kolommen in de weergave van de bestanden je wilt, welke knoppen je op de toolbar wilt zien en welke niet, maar ook de standaard werkmappen en de bestandskoppelingen (Zip = WinZip, enz.) kan je instellen.
PDF-bestand, gebruik Acrobat Reader WinZip Help (1.337 kB)
In deze cursus ontbreken ongetwijfeld nog een paar zaken. In dit hoofdstuk geven we je kort aan waar je snel meer (Engelstalige) hulp kunt vinden.
PDF-bestand, gebruik Acrobat Reader Even opruimen (17 kB)
Bij het maken van de oefeningen in deze cursus heb je heel wat zipbestanden (maar ook andere bestanden) gebruikt. Dit hoofdstuk geeft je kort aan wat je moet doen om alles terug op te ruimen.
PDF-bestand, gebruik Acrobat Reader Bijlage (821 kB)
WinZip kan je ook met meer dan de standaard opties installeren. Je kunt hier terugvinden hoe je stap voor stap WinZip "op maat" kan installeren. Daarnaast zijn er ook een hele hoop sneltoetsen die wel eens handig kunnen zijn en uiteraard ontbreken de verwijzingen naar alternatieven voor WinZip niet.

Complete cursus als 1 bestand

Voor jouw gebruiksgemak hebben we de cursustekst ook als 1 compleet bestand online gezet. Het bestand is ongeveer 13MB groot.

PDF-bestand, gebruik Acrobat Reader Cursus WinZip 8.0 Compleet (13.163 kB)
De complete cursus met alle 8 hoofdstukken.